TÖRTÉNET

Az Ember Legjobb Barátja

Támogatnál egy megosztással?

Ha érdekes fotót akarsz, fotózz állatot. Ha viszont őszintét, akkor fotózz kutyát.

Egyszerre társ, barát, családtag és háziállat. Ha kell egész nap veled van, őrzi az álmodat és akár az élete árán is megvéd. Nem vár el semmit csak azt, hogy szeresd. Ha viszont ezt megkapja, örökké hálás lesz neked.

A köznyelv ezt nevezi kutyának. Gyakran negatív jelzőként használják, pedig valójában a föld legőszintébb lelkét takarja.

Mikor felkértek, hogy készítsek fotókat a Mentáról egyből elvállaltam. Nem csak azért, mert életem választottjához köthető, hanem azért is, mert ismét lehetőségem volt belekóstolni az ismeretlenbe.

Hirdetés

Az időm nagy részében állatokat fotózok. Ezért egészen magabiztosan álltam neki a projektnek. Azonban később végig gondolva rájöttem, hogy mekkora kontraszt is van a két téma között. A megszokott egyedeim vadállatok, mondhatni ösztönlények. Az életük nagy részét a túlélésért való küzdelem teszi ki, ezért csak ritkán örökíthetőek meg a szeretetteljes pillanatok.

Ehhez képest a Menta egészen más világ. Teljesen más üzenetet kell sugallnia ebből kifolyólag a fotóknak is.

Eljött az a rész, amikor nagyon nehéz megfogalmaznom a következő sorokat. Rájöttem, hogy azért, mert bár nagyon szeretek játszani a szavakkal, Menta és a családja között olyan mértékű szeretet árad, amelyet nem lehet egyszerűen karakterek formájában megfogalmazni.

A fotók is ezt a melegséget tükrözik. Menta nagyon játékos és kíváncsi, így nagyon nehéz volt megvalósítani az egyik célom. De a kitartásomnak köszönhetően két ilyen fotó is készült.

Ismerjük a mondást, hogy a szem a lélek tükre. Készíthetünk képeket játék közben, vagy miközben vadászpózban pillangót figyel. De mindegyik pillanat csak egy részletet mutat a valódi énjéből.

Ha ezeket mind egy fotón szeretnénk megmutatni, elég elmélyednünk a szemében. Máris látjuk a játékos kíváncsiságot, a féltő szeretetet és ami a legfontosabb, a boldogságot.

Hiszen az ő életük olyan, amilyenné mi magunk tesszük.

Támogatnál egy megosztással?

Hirdetés
Megoszthatod velem a véleményed!
Fontos számomra a véleményed, hiszen mind ebből tanulunk. Nem jelenik meg közvetlenül az oldalon, így személyesen Nekem címzed!
*nem kötelező