TÖRTÉNETEK

Mi Történt Az Elmúlt Évben? (2020)

Támogatnál egy megosztással?

Mintha csak tegnap lett volna, hogy először satíroztam át a megszokásból írt 2019-es dátumot.

Minden nehézsége és problémája ellenére olyan gyorsan repült el ez az év, mintha csak egy hétből állt volna. Pedig nagyon nem, és már itt állunk 2021 első napján, azon töprengve, hogy mit hozhat a következő év.

Rengeteg dolog történt velem ebben az évben, viszont mégis a szokásosnál jóval kevesebb. Valahogy minden olyan más és zavarosabb volt. Nem várt események húzták keresztbe több dolog számításait is, amelyek lényegi pontok egy ember életében.

Az év elejét rögtön egy filléres vásárlással kezdtem, hiszen a terveim között szerepelt a vadonélő állatok megörökítésének a gondolata. Egy pillanatra elbizonytalanodtam és felmerült bennem a kérdés, hogy ami olcsó, az nem is biztos, hogy jó?

Igen, vettem egy teleobjektívet, amely közel sem hozta az elvártákat annak ellenére, hogy tisztában voltam vele, mit veszek. De ez még annál is kevesebbet nyújtott, szóval meg kellett tőle válnom, minél hamarabb.

Egy fotót azért hagyott nekem emlékbe, amelyet az első őz fotós akciómon készítettem. Az évem egyik fő fotós célja az volt, hogy a minket körül ölelő pusztát jobban feltérképezzem és tisztában legyek azzal, hogy mit is rejt pontosan.

Miután beújítottam a félresikerült teleobjektív utódját, 2020 tavaszán neki is láttam a felfedezésnek. Jártam ki reggel, este, délben, szélben, esőben és napsütésben. Úgy tűnt, hogy nagyon jól halad a dolog, mivel rengeteg olyan állattal találkoztam, amelyekről nem is gondoltam, hogy ilyen közel élnek hozzánk.

Hirdetés

Az egyik legnagyobb nyomot hagyó élményem az, a róka családdal való találkozás volt. Sajnos, a megörökítésükhöz már sötét volt, így csak egy kellemetlenül zajos mobilos videó maradt nekem emlékbe.

Picivel később, már nyár tájékán a makrófotózás mellett a vörösvércse expedíciómba is belekezdtem, ekkor még a régi, Canon 500D-mel. Nem volt egyszerű dolog, azonban minden nehézsége ellenére imádtam a vércséket vadászni és a gép hibáinak köszönhetően tanultam meg, hogyan is kell manuális fókusszal lekövetni egy repülő madarat.

Néhány egészen használható fotót is sikerült róluk készítenem, azonban a maximalista énemnek ezek még mindig nem felelnek meg.

Makrófotózás terén már sokkal produktívabb és eredményesebb volt az évem, aminek a gyümölcsét meg is nézheted az oldalon.

Szintén hatalmas sikerélmény volt számomra, amikor sikerült elkészítenem a számomra tökéletesnek mondható fotókat az őzekről, akikkel egészen jól megbarátkoztam a kint töltött hetekben.

Számomra azért voltak ezek hatalmas mérföldkövek, hiszen sosem költöttem rengeteget a felszerelésemre és mindig inkább a tudásra és a gyakorlatra fektettem a hangsúlyt, mintsem a technikára.

Éppen ezért tekintem az évem ezen részét sikerekben gazdagnak, hiszen a fotóimat egy csekély értékű felszereléssel készítettem, így számomra sokkal többet jelent, mint amennyi elsőre látszik.

A teleobjektíves beruházást követte a Canon 500D hibáinak a kiküszöbölése, így ő is lecserélésre került. A helyébe, egy Canon M6 érkezett, így a technikai eszközök terén egy igen változékony évet tudok magam mögött.

A nyár folyamán felkértek, hogy készítsek fotókat Mentáról, aki egy igazán fotogén modellként állta a sarat és ennek köszönhetően csodás képek születtek róla.

A korona vírus ellenére szeptember elején lehetőségem volt ismét megörökíteni a ZafiraKlub találkozóját, ahol szintén egészen csodás képek készültek. Bár a rendezvényfotózás távol áll a fő profilomtól, mindig igyekszem a legjobbat kihozni a lehetőségekből.

A találkozó után egy csekély időre félre került a fényképezőgép és neki láttam a pangó weboldalamat feléleszteni. Teljesen új külsőt, megjelenést és célt kapott. Jelenleg arra hivatott, hogy működő alternatívákat mutasson a filléres fotózásra.

Hirdetés

Bár még mindig van hova fejlődnie, egyelőre elégedett vagyok, hiszen hozzád is eljutott ez a tartalom.

Karácsony közeledtével, ismét új ágban próbáltam ki magam és belevetettem magam a stúdió fotózásba. Lehetőségem nyílt egy kisebb stúdió létrehozására, így elkezdtem karácsonyi fotókat készíteni, amelyeket még van hová fejlesztenem, azonban egészen jól sikerült kihozni a maximumot a filléres megoldásból.

Az év vége felé már csak az oldalnak szenteltem a figyelmet és igyekszem a lehető legolvasóbarátabbra hangolni.

A nehézségek és a korlátozások ellenére igyekeztem a lehető legtöbbet kihozni belőle a fotózás szempontjából. Több új dologban is lehetőségem volt kipróbálni magam, amelyek csak hozzátettek a fejlődésemhez.

Neked milyen volt az elmúlt éved? Írd meg nekem!

Támogatnál egy megosztással?

Hirdetés
Megoszthatod velem a véleményed!
Fontos számomra a véleményed, hiszen mind ebből tanulunk. Nem jelenik meg közvetlenül az oldalon, így személyesen Nekem címzed!
*nem kötelező