FOTÓZÁS

Hogyan Generálj Valódi Effektet? (Gőz Effekt)

Támogatnál egy megosztással?

Az én szívemben sokkal kedvesebb helyet foglalnak el azok a fotók, amelyek szinte alig tartalmaznak utómunkát.

A túl szerkesztett, szinte valós elemet nem is tartalmazó fotók a legtöbb esetben már olyan szürreális képet adnak vissza, amely nem illeszthető be a hétköznapokba. Nem véletlen, hogyha tehetem inkább kerülöm a túlzott szerkesztést és amit csak lehet, a fényképezőgép elé komponálok, hogy valóban a pillanatot adja vissza a fotó.

Természetesen nem a szükséges fény és szín korrekcióra gondolok, hiszen ezek azért elengedhetetlenek egy igazán jó fotóhoz. Leginkább azokat az eseteket igyekszem kerülni, amikor az utómunka során kerülnek csak rá a fotóra bizonyos elemek, amelyek a fotózás során igazából jelen sem voltak.

Például, a meghitt pillanatokat remekül lehet ábrázolni egy bögre gőzölgő teával, azonban a legtöbb fotón a gőz valójában jelen sem volt a fotózás pillanatában.

Ha hozzám hasonlóan te is szereted megadni a módját a fotózásnak és törekszel a való elemekre és a részletek megtartására, akkor elárulom, hogy hogyan tudsz a fotózások alkalmával való gőzt varázsolni néhány perc alatt.

#Technika

A legtöbb esetben, amikor portrét fotózunk és egy bögrével a kezében szeretnénk ábrázolni a modellünket, azért nem adunk a kezébe egy csésze forró teát, hiszen ebből több probléma is származhat.

Természetesen, ha olyan a viszonyunk, vagy csak illedelmesek vagyunk, megkínálhatjuk vele, viszont ezt inkább ne a fotózásra szánt bögrével tedd.

Van egy megoldás, amellyel sokkal higiénikusabban és tisztábban meg lehet oldani a gőz problémáját. Első körben szükséged lesz egy kis üvegcsészére, amely akkora, hogy belefér a bögrébe. Valamivel kisebb lehet hiszen, ha pontosan passzolna, akkor a kivétele már nehézségeket okozna, a lényeg, hogy beleférjen a bögrébe.

 

Hirdetés

Ezt a kis csészét fogjuk arra használni, amelyre alap esetben a bögrét használnánk. Ebbe kell egy kevés vizet melegíteni, lehetőleg annyira, hogy forrás közeli állapotban legyen.

Ezt helyezd bele a bögrébe és a vizes csészébe helyezz bele egy kis vattát és tulajdonképpen készen is van a gőz generátorod.

A vatta felszívja a vizet és mivel sokkal kisebb mértékben van rajta jelen, mint a csészében könnyebben is párolog, így nagyobb mennyiségű gőz effektet képes generálni, mintha egy egész bögrényi vizet adnál a modellednek.

Bár a kis mennyiség miatt nem fog órákig kitartani, az előnye az, hogy bármikor újra melegítheted és folytathatod a fotózást.

Sokkal esztétikusabb lesz tőle a fotód, mint az utólag rászerkesztett verziójától.

Támogatnál egy megosztással?

Hirdetés
Megoszthatod velem a véleményed!
Fontos számomra a véleményed, hiszen mind ebből tanulunk. Nem jelenik meg közvetlenül az oldalon, így személyesen Nekem címzed!
*nem kötelező