FOTÓZÁS

Így Készíthetsz Karácsonyi Fotó Stúdiót

Támogatnál egy megosztással?

[shared_counts]

Még mindig hatalmas divatnak örvend a közös, családi karácsonyi fotózás.

Azonban ahhoz, hogy ilyen képekkel büszkélkedhess, nem feltétlenül szükséges rengeteg pénzt kifizetni stúdió bérlésre, vagy fotózásra, hiszen akár a lakásod egyik sarkát is berendezheted karácsonyi fotó stúdiónak.

Ha érdekel, hogy hogyan csináltam egy saroknyi fotóstúdiót fillérekből, akkor elárulom, hogy milyen eszközökre és megoldásokra volt ehhez szükség.

#Díszlet

A karácsony hangulatát akkor tudjuk a legjobban tükrözni, ha minden világít, csillog vagy díszes. Ennek ellenére a mini stúdióm díszletét nem vittem túlzásba olyannyira, hogy maga a stúdió négy elemből áll.

Azonban így is teljes mértékben kihozhatóak belőle a karácsonyi fotó sémák.

Hirdetés
#Karácsonyfa

Nem lenne igazi karácsonyi stúdió, ha nem lenne benne fenyőfa, hiszen lényegében ez a karácsony jelképe.

Így a stúdió egyik fő eleme a műfenyő és a rajta található díszek, amelyek terén szintén nem kell túlzásba esni, hiszen a fotók többségén úgyis a háttérben, elmosottan álldogál.

Díszítés tekintetében néhány gömbdísz, egy piros boa és egy melegfehér ledfüzér teszi ki a palettát.

Ha nincsen a tulajdonodban műfenyő, akkor biztosan találsz valakit a környezetedben, aki szívesen kölcsön adja erre az alkalomra. Ha biztos vagy a végeredményben, akár egy fotózást is felajánlhatsz a nagylelkűségért cserébe.

#Szánkó

Mondhatjuk, hogy a stúdió legmultifunkcionálisabb eszköze, hiszen használható díszletként is, de akár rendeltetés szerűen is használatba veheti a modellünk.

Csak a kreativitás szab határt a felhasználása során.

#Szőnyeg & pokróc

A további otthonosság és meghittség megteremtése érdekében szükség van a stúdióba egy szőnyegre, vagy egy pokrócra, amelyet kompozíció függően használhat a modellünk.

#Kandalló

Az én stúdióm legékesebb darabja, hiszen kimondottan ezalkalomból született meg.

Az alapján 3 darab karton doboz alkotja, amely be lett vonva fénymásoló papírral, az élethű lángokat pedig egy nyomtatott kandalló fotója biztosítja.

Ezek azok a tárgyak, amelyek az én stúdióm alapját képezik, azonban ennek csak a képzeletünk szab határt. Felhasználhatunk még gyertyákat, képkeretet, ajándék dobozokat és egyéb olyan dolgokat, amelyek a meghittséget és a szeretett ünnepét adják vissza.

#Elrendezés

Az én esetemben egy üres terem volt a berendezésre váró helyszín, de hogyan már említettem, akár a szobánk egyik üresen álló sarka is teljesen megfelel erre a feladatra.

A tökéletes kompozíció megtalálása érdekében megnézhetünk több elrendezési alternatívát is, azonban az elsődleges szempont, amelyre törekedjünk azaz, hogyha leültetjük a modellünket, akkor megfelelően látszódjanak a háttérben a díszlet elemei.

Hiszen, ezekkel igyekszünk átadni a karácsony hangulatát.

Az én esetemben a helyiség egyik sarka került berendezésre olyan formában, hogy a kandalló takarta a sarkot, majd ennek a baloldalára került a karácsonyfa és a kandalló elé pedig egy pléd, amely a meghittséget tükrözte a fotókon.

Ahogyan már említettem, a szánkó pedig a multifunkcionalitását használta ki és éppen ott volt, ahol kell.

Hirdetés
#Technika

Az egyszerűségre törekedve a technikai eszközök használatát sem vittem túlzásba. Az egész sorozatot egyetlen 50mm-es objektívvel fotóztam végig, amely elegendő gyújtótávolságot biztosított a fotózáshoz.

A fényelés megoldása egy kissé izgalmasabb volt. Alapjáraton nem vagyok híve a villanó fényforrásoknak és sokkal jobban szeretek dolgozni az állandó társaikkal. Tervben is volt egy Softbox szett vásárlása annak érdekében, hogy kivitelezhető legyen a megfelelő világítás, azonban még időben felfedeztem a helyiség adottságait, így inkább a meglévő fényforrást alkalmaztam.

Mivel fehérek a falak, tökéletesen kitudtam használni derítésre úgy, hogy azt villantottam meg a rendszer vaku segítségével. Így kellően szórt és erős fény érte a modelleket, amelyek tökéletes stúdió minőségű világítást eredményezte.

Ez egy nagyon egyszerű, azonban annál sokkal jobb alternatívája egy karácsonyi fotó stúdió létrehozásának, amelyet bátran tudok ajánlani.

A létrehozása nem igényel különösebb befektetést, azonban remek lehetőség arra, hogy belekóstolj a stúdió fotózás világába.

Támogatnál egy megosztással?

[shared_counts]

Hirdetés
Megoszthatod velem a véleményed!
Fontos számomra a véleményed, hiszen mind ebből tanulunk. Nem jelenik meg közvetlenül az oldalon, így személyesen Nekem címzed!
*nem kötelező