FOTÓZÁS

Hogyan Készíthetsz Lapozható Instagram Posztot? (Mobilon)

Támogatnál egy megosztással?

[shared_counts]

Még mindig hihetetlenül népszerű az Instagram a hobbifotósok körében is.

Lényegében ingyen hozhatunk létre “saját” oldalt, ahol a látogatók követhetnek minket és reagálhatnak a tartalmainkra.

Nyilván jóval több rejlik magában a platformban, de a többségünk ezeket az előnyöket használja ki.

Viszont annyi fotózással kapcsolatos profil létezik már a platformon, hogy nagyon egyedit kell alkotnunk ahhoz, hogy felfigyeljenek ránk, vagy egyszerűen olyan formában kell tálalnunk a fotónkat, amely egy kicsit szembetűnőbb a megszokottnál.

Ha érdekel, hogy hogyan tudod akár mobilon is érdekesebbé tenni a fotóidat a közönséged számára, akkor ebben a cikkben alárulom, hogy mire van hozzá szükséged.

Ha rendszeresen posztolsz az Instagramon, biztosan észrevetted már, hogy alapból a feltöltésnél vágni szeretne a képből. Lehetőséged van ezt felülírni, így viszont sokkal kisebbnek fog tűnni a fotódon a tartalom.

Ennek az az oka, hogy az Instagram minden esetben 4:5 képaránnyal jeleníti meg a képeket. Ilyen formában jeleníti meg a kezdőlapon és még akkor is, ha valaki a profilunkból nyitja meg a tartalmat. Nekünk csak annyi befolyásunk van a megjelenítés korrigálásában, hogy engedélyt adunk az Instagramnak, hogy vágjon a fotóból, vagy rákényszerítjük, hogy a 4:5 képarányba helyezze be a fotónkat.

Ez viszont alapjában véve nem feltétlenül elengedő ahhoz, hogy megragadja a nézőtekintetét, hiszen a platformon az összes tartalom ilyen formában jelenik meg.

Egy kissé érdekesebbé tehetjük azzal, ha a posztunkat lapozhatóvá tesszük. Ha több tartalmat osztunk meg egy bejegyzés alkalmával, akkor az Instagram automatikusan lapozhatóvá teszi azt, így váltogathatunk a képek között.

Mivel nincsen közöttük margó, ezek a fotók egybefüggenek és szorosan egymást követve töltődnek be a lapozás hatására.

Ezt tudjuk kihasználni a lapozható poszt létrehozásakor. A lapozható poszt lényege, hogy egy fotót osztunk fel 4:5 arányokra és ezek lapozás közben egységet alkotva jelenítik meg a fotónkat.

Ennek az a titka, hogy nagyon pontosan van vágva a fotó és ezek vannak megfelelő sorrendben egymást után megnyitva.

Mivel az Instagram asztali verziójában, posztolni csak bővítmény beiktatásával lehet, ezért az a legegyszerűbb, ha a mobilos vágási verziót vesszük alapul.

Hirdetés
#PanoramaCrop

Ehhez, szükségünk van az ingyenesen letölthető PanoramaCrop nevű alkalmazásra. Ez, egy kimondottan ilyen célból létrehozott alkalmazás, így szerencsére egyáltalán nincsen túl bonyolítva.

A letöltés után, az alkalmazásban ki kell választanunk, hogy lapozható posztot szeretnénk létrehozni, meg kell nyitni a fotót és tulajdonképpen készen is van.

Természetesen, azért vannak lehetőségeink a testreszabásra, például megadhatjuk, hogy hány darabra ossza a képet, milyen arányokra ossza a fotókat és a fotó melyik részéből vágjon ki.

A legjobb, ha ezeket az alapbeállításon hagyod, hiszen már alapból úgy van kitalálva, hogy Instagram kompatibilisen darabolja fel a fotókat.

Ha ezzel megvagy, már csak rá kell nyomnod a jobb felső sarokban lévő pipára, amit követően kapsz egy előnézetet, hogy hogyan is fog ez megjelenni az Instagramon, ha feltöltöd.

Ezután itt is rá kell nyomnod a jobb felső sarokban megjelenő pipára és a program le is menti a fotó darabolt verzióját.

Már csak posztolnod kell, ahol annyira kell egyedül figyelned, hogy a megfelelő sorrendben jelöld ki a fotókat.

Érdemes a laphozható fotó mellé feltölteni az eredeti képet is, hiszen így kap teljes képet arról a néző, hogy mi is az, amelyről előtte egy részletesebb képet kapott.

Támogatnál egy megosztással?

[shared_counts]

Hirdetés
Megoszthatod velem a véleményed!
Fontos számomra a véleményed, hiszen mind ebből tanulunk. Nem jelenik meg közvetlenül az oldalon, így személyesen Nekem címzed!
*nem kötelező